Avbytare: Oliver Oliveros, Philip Marklund, Sebastian Kristensson, André Andersson och Johannes Jönsson.

Johan Hellström ut - Philip Marklund in 77 min
Gustav Lindquist ut - Sebastian Kristensson 83 min
Pontus Andersson ut - André Andersson in 85 min

MATCHKOMMENTARER
Tredje raka segern i en match som innehöll nästan allt och dramatik in i det sista. Föregående mening låter som om det var en riktigt bra match men sanningen är att det var en rätt så chansfattig och trist match. Dramatiken kommer vi till senare. I den 5:e minuten kontrar ÖT Smygehuk där vi kommer 2 mot 1. Sebastian Lindahl spelar till Johan Hellström som först gör en skottfint och sen avslutar med vänsterfoten där Veberödsförsvararen stoppar bollen med handen utsträckt där domaren står i en perfekt position. Domaren väljer trots det oförklarligt att fria för regelöverträdelsen. Straff där och 1-0 och en drömstart hade kunnat ge en helt annan matchbild. Istället är det Veberöd som har lite mer boll än oss i första halvlek men man saknar spetsen längst fram och de riktigt heta målchanserna uteblir. Många spelare i de båda lagen är irriterade på domaren vilket för vår del i första halvlek renderar i två gula kort på Martin Silvhed och Christian Ahlström. I den 45:e minuten driver Pontus Andersson in i banan från högerkanten. Pontus spelar snett bak till Fredrik Sjöstedt som elegant på ett touch chippar bollen över Veberöds backlinje fram till en fri Johan Hellström som avslutar på volley men bollen far tyvärr över målet och första halvlek slutar mållös. I den 52:a minuten anfaller ÖT Smygehuk där Johan Hellström tar sig in i straffområdet och blir fälld. Ännu en straffsituation som domaren blundar för. I den 65:e minuten går Martin Silvhed in lite tufft i en närkamp och domaren visar upp det gula kortet igen för Martin vilket förvandlas till ett rött kort och vi är en man kort. Trots utvisningen och en man mindre är det ÖT Smygehuk som tar över spelet helt och skapar chanser. I den 75:e minuten har ÖT Smygehuk ett bra anfall där vi rullar fin fotboll och Gustav Lindquist chippar in bollen bakom Veberöds backlinje ut till vänster där en framstormande vänsterback vid namn Patrik Lippe kommer fri med den utrusande målvakten och Patrik är hur kall som helst när han rullar in 1-0 med en tunnel på målvakten och vilt jubel i hemmalägret. Detta var Patriks första mål någonsin i ÖT Smyghuks A-lag och ett viktigt sådant. I den 80:e minuten blir en Veberödspelare utvisad efter en eftersläng på mittplan och nu är vi 10 mot 10. I den 86:e minuten snurrar inbytte Oliver Oliveros med Veberödförsvaret och lyckas få fram bollen till en fri Sebastian Kristensson men målvakten räddar Sebastians första skott och på returen får Sebastian bollen något bakom sig och avslutet går i burgaveln. Nära 2-0 där. I den 93:e minuten faller Veberöds forward lätt (som vi inte lyckats få omkull på hela matchen) i straffområdet efter en närkamp med Fredrik Sjöstedt och den här gången tvekar domaren inte! Straffspark i 93:e minuten! Fredrik Sjöstedt för rött kort direkt för protest. Mittbacken i Veberöd stegar fram och slår en högt slagen straff till höger men Izzettin Adigüzel gör en fantastisk räddning och får ut bollen till hörna. Hörnan hinns aldrig slås utan domaren blåser av matchen och "TV-pucksglädje" utbryter i hemmalägret där alla samlas runt vår målvakt Izzettin Adigüzel. Efter domaren blåst av matchen lämnar direkt 2-3 Veberödsspelare planen osportsligt utan att ställa upp och tacka för matchen. Veberöds tränare var vansinnig och skrek efter spelarna dock utan gehör. ÖT Smygehuk bärgade sin tredje raka seger och klättrade upp på en fin tredjeplats i tabellen. Hela laget visar enormt mycket HJÄRTA och vi visar att vi ALDRIG viker ner oss! Riktigt skönt med årets först hållna nolla också. Dock blev segern kostsam då vi åkte på två utvisningar med avstängning som följd. I nästa match väntar BK Höllviken på måndagen den 13:e maj klockan 19:00 på Höllvikens IP.